В последно време няма налягане и когато ми трябва задържам доста време, за да започне да полива стъклото (трудно може да се каже че пръска). Има ли някой идея, дали помпата е само една и за предно и за задното стъкло, или са две отделни. Ако е само една, която се върти в двете посоки, то поне мога да съм спокоен, че не е помпа, защото на задното стъкло си "хвърля" много добре. Остава прегънат маркуч, което е малко вероятно или да е запушена системата. Ако е запушена системата, някой може ли да каже как е най-добре и най-лесно да се отпуши!?
Известие
Collapse
No announcement yet.
"Пръскачка" на чистаките
Collapse
X
-
моторчето за пръскалките е едно, като му се обръща поляритета за да пръска в 2-те посоки
наистина сигурно ти е запушена системата, а има голяма вероятност да ти е заминал възвратният клапан, който служи за това да не се стича водата обратно в казанчето а да остава в системата
разглоби кората под стъклото която покрива моторчето на чистачките и там лесно ще видиш маркучите за пръкачките и ще ги почистишИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:
-
Първоначално публикувано от hf hpeмоторчето за пръскалките е едно, като му се обръща поляритета за да пръска в 2-те посоки
наистина сигурно ти е запушена системата, а има голяма вероятност да ти е заминал възвратният клапан, който служи за това да не се стича водата обратно в казанчето а да остава в системата
разглоби кората под стъклото която покрива моторчето на чистачките и там лесно ще видиш маркучите за пръкачките и ще ги почистиш
и обратно
тва значи ли че нешо е заминало ?'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от valjoхм а при мен като пръскам на предните, пръска и на задните, ама малко
и обратно
тва значи ли че нешо е заминало ?
в самото моторче има един клапан, който блокира
и при мен е така ма ме мързи да го оправям,
иначе е елементарно дори не се разглобява нищоИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:
Comment
-
Първоначално публикувано от hf hpeПървоначално публикувано от valjoхм а при мен като пръскам на предните, пръска и на задните, ама малко
и обратно
тва значи ли че нешо е заминало ?
в самото моторче има един клапан, който блокира
и при мен е така ма ме мързи да го оправям,
иначе е елементарно дори не се разглобява нищо'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Има един тройник който е с възвратен клапан точно както обесни HF HPE преебава се клапана има го у ванто и струва 2 лева0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboИма един тройник който е с възвратен клапан точно както обесни HF HPE преебава се клапана има го у ванто и струва 2 лева
А за информаця на Валъо има и такъв възвратен клапан и на задната чистачка но се намира нкъде при левият стоп
Comment
-
Re: "Пръскачка" на чистаките
Аз имах същият проблем със задната пръскачка и се оказа че меркучето се е пречупило и дори ми мокреше вътре в купето точно над левият стоп явно там му е слабото място.
===========================
Второ предупреждение за кирилицата прочети правилата и използвай кредора!!!!!!!!!!!!!!!145 1.6 boxer 103 hp 96'
Comment
Comment